Què és i perquè es necessita una Community Manager?

1⃣ Milloraràs la teva imatge de marca

Avui dia una empresa ha de tenir una web actualitzada i perfectament enllaçada als perfils de xarxes socials. L’usuari espera que a cada xarxa social la informació tingui coherència i la publicació de missatges sigui periòdica, amb continguts interessants i de qualitat.

Si no vols donar una imatge poc professional, quan un usuari busca el nom de la teva companyia en Google el primer que ha d’aparèixer és la teva web corporativa, després el teu blog, la teva pàgina en Facebook, en Linkedin, Twitter, Slideshare, Youtube, Wikipedia…

És qüestió que els teus enllaços crein una imatge preliminar positiva. Tu tries: empresa fantasma o empresa activa i moderna?

2⃣ Donaràs una millor atenció al client

Mentre tu sues la samarreta en temes operatius del negoci, necessites algú que respongui amb rapidesa a les consultes i comentaris dels usuaris a les xarxes socials. Cada vegada més la gent usa les xarxes per entrar en contacte amb les marques.

Si no tens un Community Manager i estàs tu solament per fer gairebé tot, faràs que els consumidors esperin al final del dia –amb sort– quan ja has acabat d’apagar els focs habituals de l’empresa perquè els responguis els seus missatges?

No perdis oportunitats de negoci.

3⃣ Distribuiràs contingut de qualitat

Les xarxes socials demanden un ritme frenètic de publicació. Fins i tot si tries no publicar cada dia, quan ho fas, l’actualització ha de ser de qualitat. Una community manager amb les eines adequades és una màquina per trobar perles que van a la perfecció en la teva estratègia de comunicació social. Trobar bon contingut consumeix moltíssim temps.

4⃣ Augmentarà l’afinitat amb la teva audiència

A les xarxes socials estem negociant amb l’usuari: pren alguna cosa útil i a canvi deixa’m entrar en la teva vida.

Les xarxes socials són espais per aproximar-nos, explicar històries, delectar a la teva comunitat i fer visible la teva marca davant usuaris afins.

El treball en xarxes socials, repercuteix en el tràfic que reps al teu web. Tota aquesta audiència que et segueix en els mitjans socials has de dirigir-la al teu web. Una vegada allí, mitjançant landing pages i CTA obtens les seves dades de contacte (els converteixes en leads); perquè després tinguis amb ells una comunicació al teu ritme.

5⃣ Multiplicarà el teu abast i rellevància com a marca

Les oportunitats per créixer, per a noves sinergies de treball, per a interessants projectes, per aconseguir proveïdors, estan al món digital. Les xarxes socials són la millor tribuna per mostrar-te i apuntar-te a aquests nous horitzons.