Què és i perquè serveix el certificat SSL de la teva web?

El certificat SSL diu als teus clients que el teu lloc web és autèntic, real i confiable per ingressar dades personals. Les sigles SSL responen als termes en anglès (Secure Socket Layer), el qual és un protocol de seguretat que fa que totes les dades viatgin de manera íntegra i segura, és a dir, la transmissió de dades entre un servidor i l’usuari web és totalment xifrada o encriptada.

L’usuari o client necessita confiar en les transaccions realitzades a través d’internet, el certificat SSL ens assegura que les dades són enviades al servidor correctament. El certificat SSL és una tecnologia que t’ofereix una gran solució de seguretat en línia, t’ajuda a garantir als clients que el lloc que estan visitant és segur per realitzar compres o iniciar sessió.

Com sabem si un web compta amb protecció sota un certificat SSL

Això pot veure’s a simple vista en tots els principals navegadors.

1 – On hi ha el prefix HTTP de l’adreça URL de la pàgina web, canvia’l a HTTPS (que significa HTTP segur) i veuràs i és o no segur el lloc web.
2 – En alguna part de la finestra del navegador (això depèn que navegador utilitzi), es visualitza una icona amb forma de candau; el mateix en donar-li clic obre una finestra amb totes les dades del certificat SSL en qüestió, i les dades de l’entitat CA que genero aquest certificat.